GP Jef Scherens 2019

GP. JEF SCHERENS

RONDOM LEUVEN

01.09.2019

NICCOLO BONIFAZIO

 WINT DE GP JEF SCHERENS 2019!

De overwinning van de 53ste editie van de GP Jef Scherens - Rondom Leuven werd in de wacht gesleept door de Italiaan Niccolò Bonifazio. Hij was al de zesde zegeruiker van het seizoen voor de snelle man van Total Direct Energie Lampiris nadat hij in de massaspurt de kroon op het werk zette. Hij liet de Fransman Hugo Hofstetter en Timothy Dupont achter zich.

Welgeteld 156 renners gingen om klokslag 12.50 uur op de Grote Markt in Leuven van start. Vanaf de derde van dertien rondes ontsnapte een kwintet met daarbij Dennis Coenen, de Pool Marek Rutkiewicz, Nederlandse Heverleenaar Mathijs Paasschens, de Ier Daire Feeley en David Boucher. Ze verzamelden twee en een halve minuut voorsprong. Met nog vijftig kilometer in de aanslag hadden ze nog twee minuten bonus ondanks het tempowerk van Total Direct Energie Lampiris op kop van het peloton. Met nog twee doortochten tot aan de meet af te leggen, bleven vooraan nog Paasschens, Rutkiewicz en Feeley over. Ze werden bij de lurven gevat op de helling van de Lüdenscheidsingel. Daarna toog de Albanees Sefa nog met zeven anderen, waaronder Dries De Bondt in de aanval. Toch bleef alles samen.

Niccolò  Bonifazio: "Een dag voordien nam ik de zege in Meulebeke. Het was in Leuven een mooie maar zware wedstrijd, ik ben blij dat ik hier kon winnen. De ploeg deed het onderweg prima voor mij. Ze leverden onderweg goed werk om de aanvallers terug te halen. Ik ben opgetogen dat ik hun hard labeur kon afmaken”

1 – Niccolò BONIFAZIO (IT)

Total Direct Energie Lampiris

 

2 – Hugo HOFSTETTER (FR)

Cofidis Solutions Credits

 

3 – Timothy DUPONT (B)

Wanty- Gobert CT

MET DANK AAN ONZE PARTNERS